fizioterapija, delovna terapija in vadba - celostna obravnava na vašem domu

FIZIOTERAPIJA NA DOMU IN VADBA ZA ONEMOGLE

Z vadbo in fizioterapijo kar na vašem domu vam pomagamo do večje samostojnosti. Naučimo vas premagovati omejitve, ki ste jih utrpeli zaradi bolezni ali poškodbe. Ponovno vzpostavimo in izboljšamo funkcionalnosti gibalnega sistema. Poveča se gibljivost sklepov in prekrvavitev, okrepi mišičje, preprečuje kontrakture, zmanjša se edem in lajša bolečine.

REHABILITACIJA IN KINEZIOTERAPIJA NA DOMU

S procesom obnove telesno prizadete osebe usmerjeno delamo na ponovnem vključevanju vadečega v družbeno življenje. Cilj rehabilitacije je izboljšanje in razvoj preostalih telesnih funkcij, da vadeči zopet doseže čim večjo samostojnost in tako višjo kvaliteto življenja. To najučinkoviteje dosežemo v kombinaciji s kinezioterapijo.

VADBA NA DOMU ZA STAREJŠE

Vadba na domu izboljša kvaliteto življenja, še posebej v zrelejših letih. Naučimo vas vaj, ki so namenjene krepitvi mišic, izboljšanju kardiovaskularnega in respiratornega sistema, gibljivosti, vzdržljivosti in ravnotežju.

DELOVNA TERAPIJA NA DOMU

Osebe z omejitvami vodimo do čim večje samostojnosti pri vsakodnevnih omejitvah. Cilj delovne terapije je s posamezniku prilagojenim pristopom in tehnikami doseči čim večjo samostojnost in čim bolj kakovostno življenje osebe v domačem okolju. 

limfna drenaža

Z ročno limfno drenažo mehansko odstranjujemo odpadne snovi in tekočine iz tkiv. Limfni sistem razstruplja in prenavlja tkiva, zato je dober krvni pretok pomemben za dobro počutje in zdravje celotnega organizma.

TECAR TERAPIJA NA DOMU

Napredna tehnologija za hitrejšo regeneracijo poškodb, odpravo bolečin in vnetij. Za športne poškodbe in zdravljenje kroničnih stanj. Tok energije pospešuje in podpira naravno regeneracijo telesa.

elektrostimulacija

Elektroterapija stimulira tkivo z električnim tokom. Terapija je lahko protibolečinska (TENS – transkutana električno živčna stimulacija) ali pa se nanaša na funkcijo dela telesa (FES – funkcionalna električna stimulacija).

ultrazvočna terapija

Uporabo ultrazvočnega aparata nudimo v kombinaciji s terapevtskimi storitvami na vašem domu kot del protibolečinske terapije pri bolečinah v križu, ramenih, stopalih ter pri  obravnavi različnih mišičnih poškodb in obolenjih sklepov.

PRODAJA IN IZPOSOJA VADBENIH PRIPOMOČKOV

Nudimo prodajo elastičnih trakov, več vrst ravnotežnih blazin, podlog, in izposojo elektrostimulatorjev.

STROKOVNO in prijazno ter S PRIMERNIMI VAJAMI vam pomagamo kar NA VAŠEM DOMU.

Presenečeni boste, kaj vse lahko storite doma na le nekaj kvadratnih metrih! Poglejte si mnenja naših uporabnikov in neverjetne rezultate! Priporočajo nas vsi zdravstveni delavci, ki nas poznajo.

Vadečega učimo in usposabljamo premagovati omejitve pri dejavnostih v vsakdanjem življenju. Z vadbo in fizioterapijo izboljšamo gibljivost otrdelih sklepov, moč, ravnotežje, vzdržljivost, koordinacijo, stabilnost in samostojnost. Z aerobno vadbo izboljšamo sposobnost srca (kardiovaskularni sistem) in pljuč (respiratorni sistem). Z dihalnimi vajami pomagamo do boljše predihanosti. Po potrebi vam lahko omogočimo in nudimo tudi elektroterapijo, ročno limfno drenažo, terapevtsko in klasično masažo.

Z individualno vadbo in fizioterapijo vas kar na vašem domu naučimo in vam pomagamo do večje samostojnosti pri vsakodnevnih opravilih.

Z vadbo in fizioterapijo na domu, smo pomagali osebam po možganski kapi in poškodbah glave, vsem, ki so obležali zaradi mišične oslabelosti (tudi po covid-19), po operacijah ali poškodbah, zlomih, po vstavljanju endoprotez (menjava kolka, kolena…), osebam z multiplo sklerozo in drugimi avtoimunimi boleznimi, osebam s parkinsonizmom, mišično distrofijo, ki trpijo za demenco ali pa imajo zgolj gibalne težave pri odhodu od doma (so nepokretne ali težko pokretne).

Možno je tudi izobraževanje svojcev oz. asistentov, ki skrbijo za nepokretne oz. gibalno ovirane osebe.

Pokličite nas na 040 161 555 in se naročite na prvi test moči, gibljivosti, ravnotežja in koordinacije.

Vadeče po kapi zopet postavimo na noge. Z redno vadbo zopet samostojno skrbijo za osnovne potrebe.

Vadeče po kapi ponovno naučimo tudi hoje po stopnicah.

Vadba za vzpostavljanje in ohranjanje ravnotežja.